Πατούνης Σαπούνι Ελαιολάδου Τύπου...

Πατούνης Σαπούνι Ελαιολάδου Τύπου Μασσαλίας ~90gr

NC-652
Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
2,80 €
με ΦΠΑ Delivery: 1 to 3 weeks

 

Το σαπούνι τύπου Μασσαλίας, παράγεται από αγνό παρθένο ελαιόλαδο (82%) και φοινικοπυρηνέλαιο (18%). Είναι ένα απαλό σαπούνι με πλούσιο αφρό, ευχάριστο στη χρήση.

Η σαπωνοποιία Πατούνη είναι μία οικογενειακή επιχείρηση 5 γενεών. Έχει τις ρίζες της, στην πρώτη Ελληνική Σαπωνοποιία που ιδρύθηκε στη Ζάκυνθο το 1850. Το 1891 η δραστηριότητα της οικογένειας επεκτείνεται στην Κέρκυρα, κτίζοντας το εν λόγω σαπωνοποιείο στην Ιωάννου Θεοτόκη. Σήμερα, η σαπωνοποιία αποτελεί μία μικρή, υγιέστατη επιχείρηση με προσωπικό 2 άτομα, πλήρους απασχόλησης. Παράγει σαπούνι σύμφωνα με την κερκυραϊκή παράδοση, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κερκυραϊκό ελαιόλαδο ως πρώτη ύλη. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής διοχετεύεται στο εξωτερικό, με κυρίαρχη αγορά αυτή της Ιαπωνίας. 

Επιπλέον, ο χώρος αποτελεί ένα αυθεντικό, εν λειτουργία μνημείο προβιομηχανικής αρχαιολογίας, μοναδικό στο είδος του, με υψηλή προσέλευση επισκεπτών και εκπαιδευτικών εκδρομών, (ενδεικτικά για το 2009,υπολογίζονται ότι επισκέφτηκαν το σαπωνοποιείο 2500 τουρίστες περίπου και 14 καταγεγραμμένες εκπαιδευτικές ομάδες). 

Ο Απόστολος Πατούνης δηλώνει σχετικά : «Για χάρη της οικογενειακής μου παράδοσης, η προσπάθεια μου για την διάσωση του σαπωνοποιείου, είναι δεδομένη. Εφόσον όμως θίγεται ένα μνημείο που αφορά την κερκυραϊκή κοινωνία και την πολιτιστική της κληρονομιά, ευελπιστώ και στη δική σας συμμετοχή και στήριξη σε αυτόν τον αγώνα». 

ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ VEGAN

SKIN TYPE
Όλους τους τύπους
BODY CATEGORIES
Σαπούνια
FACE
Χειροποιήτα, Σαπούνι
20 αντικείμενα
No reviews

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα