Φυτικά καλλυντικά με ελαιόλαδο: ένα θαύμα κλεισμένο σε μπουκαλάκι

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η μεσογειακή διατροφή έχει εξυμνηθεί τόσο πολύ. Το λάδι ελιάς, όμως, δεν είναι απλώς ένα εξαιρετικό συνοδευτικό στην τροφή μας. Είναι, επίσης, και ένα θαυματουργό συστατικό που χρησιμοποιείται από πολλά φυτικά καλλυντικά που απευθύνονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσα πράγματα κάνει το ελαιόλαδο και πόσες χρήσεις μπορεί να έχει σε φυτικά καλλυντικά όλων των ειδών, αφού μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση τόσο της επιδερμίδας όσο και των μαλλιών και μάλιστα για όλους τους τύπους δέρματος. Διαβάστε παρακάτω και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σπεύσετε να αγοράσετε κι εσείς κάποιο από τα πολλά φυτικά καλλυντικά μας από ελιά.

Βιταμίνη Ε

               Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται η κατεξοχήν βιταμίνη της νεότητας. Χάρη στη βιταμίνη Ε, το ελαιόλαδο θρέφει σε βάθος το δέρμα χαρίζοντάς του ελαστικότητα και λάμψη. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στην ενδυνάμωση της κερατίνης, οπότε είναι ιδανική για τα μαλλιά και τα νύχια, τα οποία αποκτούν δύναμη και σφριγηλότητα. Λόγω αυτών των δύο ιδιοτήτων της, μερικά φυτικά καλλυντικά με ελιά είναι οι κρέμες και οι μάσκες προσώπου αλλά και τα σαμπουάν και οι μαλακτικές κρέμες μαλλιών.

Λιπαρά οξέα

               Το λάδι ελιάς έχει επιπλέον πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά προστατεύουν τη μεμβράνη των κυττάρων από την απώλεια του νερού, με αποτέλεσμα να διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και να αποτρέπουν την είσοδο τοξινών σε αυτή. Άλλωστε, ο βασικότερος λόγος γήρανσης της επιδερμίδας είναι η αφυδάτωσή της.

Αμινοξέα

               Τα αμινοξέα που περιέχει το ελαιόλαδο συμβάλλον στη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων βοηθώντας το φυσιολογικό ενυδατικό παράγοντα του δέρματος. Συμμετέχουν, επίσης, στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης κάνοντας την επιδερμίδα, τα νύχια και τα μαλλιά να φαίνονται πιο νέα και υγιή.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

               Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες γήρανσης είναι οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν όχι μόνο γήρανση στην επιδερμίδα αλλά και σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα υλικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι αυτά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τα φυτικά καλλυντικά με ελιά κάνουν αυτό ακριβεία. Έτσι, το ελαιόλαδο τόσο ως τροφή όσο και ως καλλυντικό καθίσταται ο ισχυρότερος εχθρός των ελεύθερων ριζών.

Αντισηπτικές ιδιότητες

               Το σαπούνι με ελιά είναι ίσως από τα πιο παλιά φυτικά καλλυντικά με αυτό το θαυματουργό συστατικό της ελληνικής φύσης. Οι αντισηπτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου το καθιστούν εξαιρετικό καθαριστικό, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται κατά κόρον στα σαπούνια. Μάλιστα, υπάρχουν πλέον και πολλά αφρόλουτρα με λάδι ελιάς, τα οποία συνδυάζουν τις εξαιρετικές καθαριστικές του ιδιότητες με τη θρέψη και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.τις

εξαιρετικές καθαριστικές του ιδιότητες με τη θρέψη και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό το
λόγο, άλλωστε, η μεσογειακή διατροφή έχει εξυμνηθεί τόσο πολύ. Το λάδι ελιάς, όμως, δεν είναι
απλώς ένα εξ
Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα